Saturday, June 18, 2011

Persoalan: Bagaimana Itu Terjadi?

Assalammulaikum,

Hari ini Sabtu 18 jun 2011,cuti semesta untuk Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) empat hari sahaja. Bermula pada hari ini sehingga selasa ini...

Skemanyer ayat aku di atas tu...hehehe..

Aku hari ini dapat cuti..semua kem di seluruh Malaysia dapat cuti..hhhmmmm..Ok aku buka entry sebab aku nak cerita sedikit sebanyak diri aku di plkn..hehehe..

Mula2 aku fikir plkn mcm program kerahan tenaga macam kat singapura tu..first,datng memang borink gila sampai nak meronta-ronta nak balik!!..dah kawasan kem tu berbukit2..pppeeerrrggghhh..tak tahan hidup tanpa komputer time tu..tapi lama2 aku dapat sesuaikan diri..aku mula kenal membe satu dorm dengan aku..dan dorm sebelah aku..macam biasa lah mula2 kenal masing2 tidak menunjukkan diri mereka yang sebenar termasuk lah aku..sebab masing2 masih belum menyesuaikan diri..Tapi,lama-kelamaan..peeerrrrggggghhhh!!!!

Memang best Owwwwwhhhh..Dorm aku semua kepala masuk air sentiasa..memang best ar....Rasa dah lama kenal..hehehhe...

Ok,untuk Aktiviti pulak..memang padat!!..Kalau kau ddk kat kem itu, sekejap je dah malam..sebab aktiviti kat situ padat dan ia tak membosankan aku..so, best lah ddk plkn ini..huhuhu..

dan mula lah penceritaan aku yang baru nak mula ini..Di dorm dua membe aku dah bercouple dengan wirawati di kem aku..Mula aku tak caya sebab..mana mungkin duduk baru 1 bulan lebih dah ley cpl!!??..tapi last2,aku percaya gak sebab memang diorang dah bercpl pon...Aku mula2 terkejut dan teruja gila..sebab hebat membe2 aku ni takcle wirawati-wirawati ini dalam tempoh yang singkat..dan sekarang persoalannya bagaimana mereka melakukan?Macam mana ada perasaan cinta dalam waktu yang singkat..dan setahu aku wira dan wirawati jarak bertemu kecuali di dalam kelas Pembinaan Kerakter..Hhhhhhmmmmm...Persoalan utama sekarang perasaan cinta itu...
ADAKAH CINTA SEJENIS ALAT YANG SENANG DIDAPATI?

bagi aku "Sesiapa yang ingin dapat Cinta Sejati (Cinta yang bernilai) kamu patut jadi orang yang bernilai dahulu..."

Persoalannya,adakah cinta sejati (Cinta yang bernilai) itu senang dapat waktu yang singkat?
Jawapannya "Ye"
sebab "Orang kaya mudah dapat barang yang bernilai..."

Persoalannya, Kaya apa?
jawapannya "Kaya Nilai Cinta"

Ok lah..itu sahaja analisis aku..huhuhuh...Assalammulaikum..

No comments:

Post a Comment

Rakan Amirul Mohamed Berkata..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...