Friday, December 9, 2011

Berfikir I,II.

Assalammulaikum Dan Salam Sejahtera.

Bahagian 1

Sudah lama aku tidak menaip blog aku,jarang untuk update post-post pasal diri aku ke,atau orang lain atau apa-apa sahaja.Sepanjang aku tidak update post beberapa perkara dalam hidup aku laluan.

Pertama,Rezeki aku bertambah Alhamdulillah,Aku ingin berjimat cermat kerana ada beberapa barang yang aku ingin untuk mencapai citia-cita sampingan aku,iaitu Sebuah Camera Eos 60D dan alat Muzik.Sudahkan anda meneka apakah cita-cita saya?..jeng,jeng,jeng..Betul,Aku ingin jadi pengarah filem dan komposer,kenapa aku katakan ini cita-cita sampingan aku?kerana aku suka tambah dispilin ilmu dalam hidup aku.

Aku tidak mahu menjadi seorang yang tahu buat kerja dan selepas itu menerima gaji hujung bulan.Hidup tidak berkembang.Hidup jika ada pelbagai displin ilmu seperti Sastera,Muzik,Seni Lukis,Senimatografi,Sains,Matematik,Sejarah,Perniagaan,dan sebagainya.Hidup itu pada pendapat aku,ia lebih Variasi.Sungguh unik jika hidup ini kita boleh berbincang dalam pelbagai perkara dengan orang yang berbeza!Serius ini sesuatu yang kita boleh lihat apa manusia kurang lihat.Ia lebih bagus dan baik jika kita menguasai pelbagai dispilin ilmu pada tahap zenith (Tahap Kemuncak).

Penguasaaan Ilmu dengan tambahan Pemikiran Kritikal.Kita boleh kaitkan satu dispilin ilmu ini dengan satu dispilin ilmu yang lain,Contoh Seni Lukis dan Sains.

Bahagian 2

Mengenai Mizz Liza.

Aku rasa sudah lama aku tidak menghubungi Mizz Liza.Hari itu Mimpi pasal dia,yang bestnya ia pakai tudung biasa (sebab sebelum aku mimpi dia pakai tudung PLKN) dan baju kurung dan senyum pada aku dengan seyuman sayang.Aku time dalam mimpi (Wow,Biar betul!!)last2 aku terjaga,aduuuhhh!!..dia pada aku hilang rindu sekejap..hehe..

Entah lah,segan aku nak mesej dia..kenapa segan?..Nak cakap apa doe..tak kan nak cakap "Aslm,watpe tu..kompem2 lah aku kacau dia..ia kena buat neutral..sesuatu keadaan yang nampak bersahaja tetapi hati kata semahu-mahu-nya!!..hahaha..


Semoga dia sihat dan mrah rezeki di sana..:)..


Okay itu sahaja untuk kali..:)
Assalammulaikum Dan Salam Sejahtera.

No comments:

Post a Comment

Rakan Amirul Mohamed Berkata..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...